17 jan. 2011

Bvc besök 10

Moa är nu 71,5 cm lång och väger 8420 gram. Hon hade bara gått upp 200 gram sedan sist (13 dec) och tappat lite på kurvan men än så länge var det inget att oroa sig för. Längden och huvudomfånget följde fortfarande sin kurva bra.

Vi fick även rådet att köpa fullkornsvälling från 8 månader och ge henne, börja med 2 mål pure om dagen samt att ge lite laktulos. Hon är nämligen väldigt hård i magen och kämpar järnet med att få ut nått. Stackarn blir högröd i ansiktet när hon kämpar och i natt verkar det ju också vart magen som jävlats med henne.

Hur som helst, åter till dagens uppgift: Underhålla en övertrött Moa som inte alls vill sova och dessutom är hård i magen samtidigt som jag försöker låta bli att somna själv. YES! ;)

2 kommentarer:

  1. Ni har kanske redan testat det men har du gjort egen katrinplommonpuré? Det ska tydligen vara väldigt effektivt mot tröga magar! Ta inte för mycket bara, den går inte att jämföras med katrinplommonpuré på burk. Nu funderar jag på om jag redan tipsat dig om detta glömsk som jag är? =)

    SvaraRadera
  2. Ja köp såna där ekologiska plommon i påse. Du gör på samma sätt som med aprikoser: http://rebeccabloggar.blogspot.com/2010/11/recept.html

    Hoppas det funkar!

    SvaraRadera