1 dec. 2010

Jag har kommit på det!

Antingen så ger man Moa mat runt kl 03 och så sover hon till ca kl 0730 - eller så ger man henne inte mat utan stoppar i nappen varannan timme fram till kl 06 när hon bestämmer sig för att det är dax att gå upp.

Testade det senare alternativet i natt och jag gillade det inte. Kommer omedelbart gå tillbaka till alternativ nr 1. Vi har bestämt att när sambon är ledig i jul (lärare har ju så bra med det där) så ska vi jobba på att: 1. Få Moa att sova i egen säng hela nätterna och 2. Att få henne att inte behöva äta på nätterna.

Jag känner att jag inte orkar ta dessa fighter själv utan behöver lite "varannan natt/morgon" hjälp.

3 kommentarer:

 1. Det går inte att lära ett litet barn saker. Små barn reagerar instinktivt. Först när dom är mogna för att sova en hel natt i egen säng utan nattmål, gör dom det. Kramiz

  SvaraRadera
 2. Ja men om man inte provar så vet man ju inte om hon är redo eller inte eller hur? Hon lär ju knappast säga "Nu vill jag sova i egen säng och jag behöver inget käk"

  Mat vet jag ju att hon inte behöver eftersom hon inte fick det i natt. Det är bara en vanegrej från hennes sida att äta på natten.

  SvaraRadera
 3. Vad jag menar är att ni inte behöver "träna" utan det funkar direkt om hon är mogen för det. Annars får ni prova senare!

  SvaraRadera