15 nov. 2010

Något form av framsteg!


Varma Koppen soppa!
Fortfarande bara vätska eftersom jag silat bort alla bitar av pasta och lök men ändå. Har visserligen fått ont i magen 1 gång än så länge av den men jag får i mig mer än vad som försvinner i alla fall.

Så nu blir det att köpa upp sig på flera förpackningar. Ska försöka mig på en långsam promenad över gatan till ICA. =)

3 kommentarer:

  1. Åh varma koppen. Det frambringar minnen från tiden som fattig student :)

    SvaraRadera
  2. Och det var jag som skrev ovanstående :)

    SvaraRadera
  3. Åå vad jag tycker synd om dig! Men bara du får i dig vätska så är det bra!

    Den där grekiska pyttipannan var verkligen skitgod! Så god så att det var som ngt man beställer ute på krogen typ! :D blev verkligen glatt överraskad av det :D det får ni ta och göra när du blivit frisk :)

    Grekisk pyttipanna:
    1-2 fläskfileer
    Potatis
    Paprika
    Rödlök
    Morot
    Tomater (det hade inte vi)
    300 gram fetaost

    Marinad till fläskfilén:
    3 dl olja
    2 msk soya
    4 tsk sambal oelek
    2-4 vitlöksklyftor
    1 tsk ingefära
    salt och peppar

    Skiva fläskfilen i så stora bitar ni vill ha dom, vi skar i små bitar, typ strimlor. Marinera sen 6 timmar eller över natten.

    Kall sås:
    4 dl créme fraiche
    2 msk majonäs
    1- 2 pressade vitlökar
    2 tsk grekisk salladskrydda

    Blanda allt, smaka av och ställ i kylen.

    Skiva potatisen i klyftor, skiva paprika, morot och rödlöken i lagomt stora bitar. Häll på lite av fläskfilens marinad och in med det i ugnen! Efter ca 15 minuter ta ut och häll på fläskfilen och resten marinaden plus fetaosten. Tillbaka in i ugnen ca 10 minuter tills allt är färdigt.

    Du kan googla på grekisk pyttipanna, finns tusen olika recept :)

    SvaraRadera