8 aug. 2011

Lyckat!

Dag 1 på inskolningen gick riktigt bra. Dagen började med att Moa vaknade snuvig. Typiskt va? Hon har inte vart förkyld under hela sommaren. Hon var inte snuvig i går kväll när hon somnade men i morse forsade snuvan på henne. Bara tanken på dagis satt igång en förkylning...
Hur som helst kl 09 var vi på dagis. Vi var de första som kom och Moa fick några minuter själv med de 2 fröknarna. Efter en stund kom en kille, nästan jämngammal med Moa och hans mamma.
Sen vart de inga fler barn, resten har inskolningen senare så det blev en mycket lugn start för de två barnen.

Efter lek, fruktstund och lite mer lek, fast utomhus var det dags för lunch. Någon variant på korvstroganoff med ris serverades. Vanliga glas, vanliga stolar (fast små) och större bestick än Moa är van vid gjorde det lite svårare än vanligt att äta men Moa kämpade tappert.
Efter lunchen var det då sovstund. Den som jag gissade skulle bli trassligast. Ett rum med madrasser, varsin kudde och filt.
Det gick faktiskt rätt så bra. Moa kämpade så klart emot i några minuter som vanligt men somnade efter en stund och sov faktiskt ca 40 minuter. Mycket kortare än vanligt men jag är ändå imponerad.

När barnen sov fick vi mammor vårt uppdrag. Att sy en docka som barnen ska ha på morgonsamlingarna.
Ansikte, hår och kläder ska fixas. Ansiktet och håret har jag sytt i dag och ja, snyggare docka finns ju men det får duga.
I morgon är det sambon som håller i inskolningen så vi får se vilket skick dockan är i på onsdag när jag kommer dit. Hehe!

Nu blir det slappa här hemma resten av dagen. Moa är helt slut och sitter i sin stol med napp och snutte och kollar på chuggington på dvd. Jag ska försöka komma på någon middag.

2 kommentarer:

  1. Oh va härligt, va kul att allt gått bra :)

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att allt gått bra, hoppas att det går lika bra idag för henne :) idag har vi köpt galonisar åt Knut! :D

    SvaraRadera