5 juli 2013

Duktiga småttingar!

Sambon är och hälsar på en kompis i Göteborg och jag och barnen är då ensamma hemma. I går kväll skulle jag då för första gången lägga och ensam sova tillsammans med båda barnen.
Att lägga båda två har jag "övat" ett par gånger här hemma och det visste jag skulle fungera. Köpte dessutom en "mutfilm" till Moa med Nicke Nyfiken som hon fick kika på medan jag nattade Tuva men hur skulle natten bli?

Standardupplägget här hemma är annars att vi sover med varsitt barn. Någon med Tuva i vårt sovrum och den andra med Moa i hennes säng. I går gjorde jag så att jag nattade barnen som vanligt i sina egna sängar men förvarnade Moa om att jag skulle bära in henne till dubbelsängen när jag gick och la mig.
Det gick bra. Moa somnade snällt om på sin halva av sängen när jag la in henne och Tuva sov vidare i spjälsängen. Vid kl 03 när Tuva började gruffa runt i sängen flyttade jag över henne till mitten på dubbelsängen och hon somnade snällt om. Resten av natten gick lika bra.

Moa hade vaknat till nått, letat efter sin napp men duktigt nog kommit ihåg att jag sa att hon inte fick skrika "NAPPEN" som hon gör vanliga nätter och att jag la en napp på sängbordet bredvid henne för den hade hon utan ett pip tagit och somnat om.

Någon sovmorgon vart det dock inte. kl 06 när Tuva började grymta vaknade Moa direkt och tjoar nöjt : "Jaaaaa, Tuva är vaken. Mamma, jag vill gå upp"

I natt sover dock Moa hos sin mormor så jag har bara lilla Tuva att pyssla om. Hon har somnat så nu är det jag och tvn resten av kvällen.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Var gärna med och tävla hos mig!
  Just nu lottar jag ut ett gladiator armband! Det kommer fler tävlingar inom kort.

  Vinnaren får även en länk till sin blogg i min, men jag tar kontakt innan via mejl!

  Lycka till!

  SvaraRadera