18 nov. 2012

That's life!

Livet som tvåbarns mamma rullar på. Moa är fortfarande en ängel mot Tuva. Pussar, kramar och är en super fin storasyster.

Tuva i sin tur sover, äter och är mest nöjd med livet. Skriker gör hon bara om käket dröjer för länge eller om hon vill komma upp i famnen och mysa lite.

Amningen fungerar för övrigt denna gång. Med Moa gick det aldrig att få till utan hon delammades bara 3 månader och åt ersättning. Nu äter Tuva bara pattejuice och jag hoppas det håller i sig och att hon går upp i vikt som hon ska. På BVCs hembesök i veckan hade hon bara ökat 50g sedan viktnedgången dagen efter förlossningen så i morgon ska vi till BVC för att väga igen och se att hon inte behöver tilläggsmatas med ersättning för att öka i vikt. 


2 kommentarer:

 1. Eva Nordin Håtveit18 november 2012 23:58

  Så fantastiskt Sandra.
  Men var försiktig med ersättning. Ju mer (kanske lite oftare) hon äter dess mer mjölk bildas det. Ger man däremot tillägg i tidigt skede är risken att mängden håller sig på en lägre nivå.
  Härligt att se att det fungerar. Det finns inget mysigare än amning när man slipper flaskorna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det känns bra att det verkar fungera bättre denna gång. Tror jag har lite lite mjölk än så länge men vi jobbar på. Ersättning kommer jag bara ge om BVC tycker det är absolut nödvändigt.

   Radera