11 juni 2012

Håll tummarna

I går åkte vi in till Danderyds barnakut med Moa. Beskedet vi fick var det samma som på Norrtälje akuten i fredags. Magsjuka.
Vi vart bemötta jättebra av sköterskorna och helt värdelöst av den manliga, äldre läkaren. Han kunde inte bry sig mindre om hur Moa mådde och var inte det minsta pedagogisk mot henne. Vände och slet i henne och Moa var svag och trött så hon orkade inte ens protestera.

I dag är vi inne på dygn 4 av "magsjuka" och jag är mer och mer övertygad om att det inte alls handlar om en vanlig magsjuka utan antingen rotavirus eller att penicillinkuren hon ätit förstört bakteriefloran i magen på henne.
I dag har jag börjat ge henne sempers magdroppar och lite provivadryck för att se om det blir någon förbättring. Båda på helt eget bevåg. Inget av de har någon läkare nämt.

Hitills i dag har hon bara kräks 2 ggr och det var i morse. Sedan dess har hon fått i sig vätskeersättning, morotspurésoppa (en burk 4 månaders morotspuré, 1½ burk vatten, 2 tsk socker och 1 krm salt) magnoprovivadryck utspädd med vatten och lite lite mosad banan. Än så länge har allt stannat i magen.
Nu håller vi tummarna för att det här är dagen det vänder....

2 kommentarer:

  1. Men stackars Moa... Och stackars er! Tycker att de är snabba med att kalla det mesta magsjuka, men jag tror du gör rätt i att ge henne magdroppar och Proviva! Det skadar ju i alla fall inte.

    SvaraRadera
  2. Stackars Moa, bra att du fixar och trixar på eget bevåg. Det verkar ju fungera :)

    Liiiite kräsen? haha det är inte mycket mat som går ner där inte. Men det blir bättre och bättre, tar bara en väldans tid med den damen :)
    KRAM till er och hoppas allt blivit bättre!

    SvaraRadera