25 feb. 2014

Länge sedan...

Blogginläggen sker mer och mer sällan. Tiden och lusten finns inte riktigt just nu men tänker skriva när lusten faller på.
Det senaste inlägget handlade om att Tuva var sjuk. Hon vart riktigt dålig och åkte på dubbelsidig öroninflammation också. Hon slutade äta nästan helt och sov mest i knät i en vecka. Det var inte förrän efter en penicillinkur hon blev frisk igen och kunde gå tillbaka till dagis.
1½ vecka senare blev hon sjuk igen. Feber, hosta och snuva.
Det är härligt med dagisstart den här årstiden...

I övrig har Tuva äntligen börjat gå mer och mer, frivilligt dessutom. Nu ställer hon sig upp och går när hon ska någonstans så länge det inte är bråttom. Är det bråttom kryper hon fortfarande.
Hon pratar en hel del men det är fortfarande ont om ord man förstår. Mamma, pappa och vov (hund) är tydligt men resten är luddigt. "Nana" tror jag ska vara välling men ibland låter det mer som "nono" och "Mooo" är nog Moa och/eller mormor.

Läggningarna av barnen har också äntligen blivit hyfsat smidiga. Nu är Tuva så stor att vi kan natta båda tjejerna samtidigt i samma säng. Man lägger helt enkelt Moa och Tuva i dubbelsängen, sen lägger man sig i mitten, säger godnatt och låtsas sova. Efter en stund sover de båda. Första dagen vi testade det somnade Moa på 10 min medan Tuva behövde 40 minuter innan hon slutade snurra runt och somnade. I dag (ca 2 veckor senare) sov båda två inom 10 minuter. Riktigt skönt. Speciellt om man skulle vara själv hemma någon gång.1 kommentar: