9 sep. 2013

Stolt mamma!

De senaste nätterna har Moa vaknat ca 1 ggn i timmen och ropat "Nappen, nappen"
I morse fick jag och sambon nog och bestämde att det fick vara slut med napp nu. Vi har pratat med henne mycket om att det börjar bli dags att sluta och tandläkaren sa detsamma när vi var där.
Sagt och gjort, i dag har jag förberett Moa på att det var slut med napp.
Vi har pratat massor om det, vi har vart till en leksaksaffär för att se om Moa hittade någon "sluta men napp present" hon ville ha (vilket hon inte gjorde) och ritat upp ett rutmönster på ett papper.

Moa hittade som sagt ingen sak hon verkligen ville ha men så kom hennes mormor på att hon gillar o göra saker tex bada. Den idén gillades så Moa kom fram till att hon vill åka till Fyrishovsbadet och bada samt äta hamburgare på Max som belöning.
Pappret vi ritade upp har 13 rutor. Varje morgon hon vaknar och inte haft nappen på natten får hon ett klistermärke att sätta i en ruta. När alla rutor har ett klistermärke åker vi och badar. Barnvakt till Tuva är redan fixat. Detta ska bli bara Moas dag.

Att somna utan nappen var däremot inte lika lätt i praktiken som i teorin. I över 1 timme snurrade hon runt i sängen som en elvisp, satt sig upp, sparkade med benen, tuggade på sin snutte osv men tills slut somnade hon. Inget skrik och inget gråt, bara lite "avkopplingsproblem".
Men det är klart, har man varje gång man ska sova haft en napp i munnen kopplar man nog ihop nappen med avkoppling.

Stolt mamma är jag nu i alla fall. Min stora lilla tjej!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar