6 feb. 2013

Tuvas Bvcbesök nr 5 - 3 månaders vaccination

Bvcbesöket gick bra. Tuva vägde 5490g och var 61 cm lång. En liten tjej som tappat lite på viktkurvan men inget allvarligt än så länge.

Vaccinationen gick också bra. Hon grät givetvis men det gick över fort när hon fick nappen och komma upp i famnen och mysa.
Vi pratade lite om amningstrasslet också och jag fick en nässpray som hjälper utdrivningsreflexen på traven. Den reflexen lägger annars av nästan helt av stressen när Tuva bara skriker och inte kan äta. Bvcdamen tyckte vi skulle testa med sprayen om det blev bättre och om inte så tyckte hon vi skulle överväga att ge henne ersättning/pumpa. Vi får se.

Jag har ju tänkt amma tills Tuva är 6 månader, åtminstone delvis. Nu har vi faktiskt gett henne ersättning några gånger för att vänja hennes mage vid det. Det vore skönt om hennes pappa kunde ta några matningar så jag tex kan vara borta mer än 2 timmar från henne.
Natten var föresten den sämsta någonsin (med Tuva alltså) Mellan kl 22:30-02:20 åt hon 3 ggr och därimellan vaknade hon och vevade med armarna, grymtade och ville ha nappen flera gånger. BVC hade en tanke om att mjölkmängden inte ökar i samma takt som Tuva behöver och att den räckte bra när hon var mindre men att det nu börjar bli i minsta laget. Det skulle också förklara vikttappet...

1 kommentar:

  1. Amning, alltså. Jävligt coolt och magiskt men en jäkla gåta på många vis också! Hoppas det löser sig!

    SvaraRadera