Varma Koppen soppa!Fortfarande bara vätska eftersom jag silat bort alla bitar av pasta och lök men ändå. Har visserligen fått ont i magen 1 gång än så länge av den men jag får i mig mer än vad som försvinner i alla fall.
Så nu blir det att köpa upp sig på flera förpackningar. Ska försöka mig på en
långsam promenad över gatan till ICA. =)
Åh varma koppen. Det frambringar minnen från tiden som fattig student :)
SvaraRaderaOch det var jag som skrev ovanstående :)
SvaraRaderaÅå vad jag tycker synd om dig! Men bara du får i dig vätska så är det bra!
SvaraRaderaDen där grekiska pyttipannan var verkligen skitgod! Så god så att det var som ngt man beställer ute på krogen typ! :D blev verkligen glatt överraskad av det :D det får ni ta och göra när du blivit frisk :)
Grekisk pyttipanna:
1-2 fläskfileer
Potatis
Paprika
Rödlök
Morot
Tomater (det hade inte vi)
300 gram fetaost
Marinad till fläskfilén:
3 dl olja
2 msk soya
4 tsk sambal oelek
2-4 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
salt och peppar
Skiva fläskfilen i så stora bitar ni vill ha dom, vi skar i små bitar, typ strimlor. Marinera sen 6 timmar eller över natten.
Kall sås:
4 dl créme fraiche
2 msk majonäs
1- 2 pressade vitlökar
2 tsk grekisk salladskrydda
Blanda allt, smaka av och ställ i kylen.
Skiva potatisen i klyftor, skiva paprika, morot och rödlöken i lagomt stora bitar. Häll på lite av fläskfilens marinad och in med det i ugnen! Efter ca 15 minuter ta ut och häll på fläskfilen och resten marinaden plus fetaosten. Tillbaka in i ugnen ca 10 minuter tills allt är färdigt.
Du kan googla på grekisk pyttipanna, finns tusen olika recept :)